Erika Fredlund

-

Kategori: Bilder

Att lära sig att tycka om sig själv

Kategori: Allmänt

Jag bearbetar fortfarande känslorna över hur jag är idag, och hur mycket jag har utvecklats det senaste året. Det handlar nu alltså inte om min kropp, och transformationen som har pågått de närmaste 11 månaderna. Nu handlar det om mitt psykiska mående, och hur jag ser på mig själv. I dagsläget älskar jag den jag är, mitt självförtroende och min självkänsla är på topp.
Sa, förut, till min kusin att det känns så fel när jag är ute på krogen, efter viktnedgången, och att folk som aldrig någonsin tidigare skulle ha kollat åt mitt håll helt plötsligt raggar upp mig från ingenstans. Hennes svar är så tydligt och det är så sant. Hon svarade då "Erika, det handlar inte om att du har blivit smalare. Det handlar helt enkelt om att du är så självsäker och att ditt självförtroende lyser. Hade du haft samma självförtroende förut, så hade det varit precis likadant".
Det där tänker jag på, hela tiden.
Jag älskar mig själv, mer än någonsin. Jag är snygg, jag är glad och framförallt så mår jag så fruktansvärt bra.

Apr. 06, 2013

Kategori: Bilder

Danmark

Kategori: Allmänt

Danska politiker har, sedan en längre tid, bestämt att alla hundar som innehåller spår av en bullterrier-ras, ska avlivas. Låt mig förklara det så här för er, så att ni lättare förstår:
Om en hund är 95 % Golden Retriever och 5 % amstaff, så kommer denna hund alltså att avlivas på grund av dessa 5%. Det spelar ingen roll hur lite/mycket en hund innehåller rasen i Danmark, den anses ändå som ett hot mot mänskligheten. Varför då, undrar säkert ni då? Jo, för att bullterrier-rasen fortfarande sammankopplas med ordet "Kamphund". Och då ska jag även tala om för er, att en kamphund aldrig föds. En hund föds aldrig till kamphund, hur mycket man än tror det. En kamphund skapas på ett sätt, som jag nu tänker berätta för er.
Från och med att hunden är valp, börjar ägaren att nypa hunden i läppen, så att den visar tänderna. När hunden väl gör det, blir det belönad med godis och beröm. Detta fortsätter ett tag, tills valpen har lärt sig att den, så fort den visar tänderna, blir belönad. Därefter presenteras valpen inför en större, redan "tränad" hund, som i sin tur får attackera och bita valpen, tills den förstår att den måste kämpa tillbaka om den inte ska dö. Även då, när den börjar kämpa tillbaka, blir den belönad.
Efter det, kommer ägaren hem med antingen en kanin eller en höna, som han/hon sedan binder fast i ett träd. Valpens uppgift är sen att döda det fastbundna djuret. Denna process fortsätter, och med hjälp av berömmen från ägaren, har denna valp alltså inte lärt sig annat än att döda.
SÅ, mina vänner, skapas en kamphund. Inte genom att två bullterrierhundar parar sig med varandra, eller att en blandrashund innehåller en tredjedel pitbull.
Visste ni att den bästa familjehunden är pitbullterriern? Visste ni att fler Golden Retriever-hundar har bitit sina ägare? Nej, det visste ni antagligen inte, eftersom att media aldrig har målat ut en hund, som den har målat ut bullterriern. Bullterriern är, enligt alldeles för många människor, en mördarmaskin och en hund man ska akta sig för, och det gör mig till en mördarmaskin. Hatar, bokstavligen hatar, när folk säger att bullterrier-raserna är kamphundar. Jag frågar de alltid då om de ens vet vad en kamphund är. Vilken hund som helst kan gå in i en röd zon, och vilken hund som helst kan bli tränad till att attackera andra. Men det trodde ni inte heller. 
Vad jag vill få ut av det här? Jo, de danska politikerna anser alltså att ett dåligt och falskt rykte ska avgöra en hunds liv. Fler människor måste vakna, se helheten. 
Det är aldrig en hunds fel, om den gör något som inte anses vara rätt. Det är, och kommer alltid att vara ägarens fel. Tror ni att en hund föds och tänker "japp, jag ska döda varenda jävel"?
Tror ni att en hund förstår att det den gör är fel, när den hela livet har fått godis och massvis med beröm när den har dödat eller skadat ett djur eller en människa? Nej.
 
In the 70's, they blamed Dobermans.
In the 80's, they blamed German Shepherds.
In the 90's, they blamed the Rottweiler.
Now, the blame the pitbulls.
When will they blame the humans?
- Ceasar Milan
 
En hund förstår inte det, och det är det folk måste förstå.
Vi ska verka smartare än djur, men min fråga är nu: Är vi verkligen det?