Erika Fredlund

Djurvän?! klart som fan

Kategori: Allmänt

Jag är en sådan person som skulle kunna göra allt för att alla djur skulle ha det bra.
För det första så hatar jag att folk skjuter de vilda djuren, t ex vargarna och rådjuren och så. Varför döda djur som egentligen inte gör någon skada? vargarna dödar får, fine. Men de som föder upp fåren väntar ju ändå bara på rätt tillfälle för att kunna döda dom själva och sen sälja kött. Har jag inte rätt?
Jag är medlem i Djurens rätt, och älskar det.
Tänk att djur överallt i världen blir utsatta för misshandel varje dag, vanvård och liknande. Många väljer att svälta sina djur, och andra väljer att slå dom. Andra väljer att låta djuren sitta utomhus i månader, utan mat eller vatten. Andra väljer att hetsa djuren mot andra djur, så att något av de dör. Hur jävla sjukt är det? jag blir förbannad bara jag skriver det.
Och har ni tänkt på att det finns fullt av idioter som flår djuren levande? Med det menar jag att djuren får hänga i ett rep, levande, medan människor långsamt skär av deras päls, för att sedan skapa dessa pälsar som alla använder idag. Jag skulle aldrig kunna använda en sådan, just för att jag vet vad djuren går igenom!
Jag älskar USAs sätt att tänka. Amerika tycker att djuren är exakt lika mycket värda som varenda människa. och det är så jävla rätt. djurpoliserna i Amerika kämpar så hårt för att få stopp på allt som gör så att djuren mår dåligt. Men vad gör Sverige? En man höll sin hund instängd i en bil i 2 månader. Hundens kropp växte fel eftersom att den inte fick röra på sig. Efter två månader blev den räddad därifrån, men den var tvungen att avlivas. Ingenting fungerade i hundes kropp. Vad fick ägaren? Inte ens en vecka som straff.
En annan kille höll sin siberian husky, en hundras, fastkedjad utomhus i 8 år. I åtta jävla år fick hunden sitta där. Mat fick den, men den fick inte gå på promenad. Den fick utföra sina behov på trädgården. Mannen flyttade ut ur huset, men lämnade kvar hunden sittandes där. Den räddades, men mannen fick ingen straff. Anledningen var för att "hunden hade fått mat varje dag, så den hade inte lidit". Lidit? Hunden satt för fan fastkedjad i ett träd i över 8 år. Halsbandet växte in i pälsen. Det är vanvård!! Vad fan är det som svenska polisen inte förstår?

Det är just därför jag och min familj har tagit hand om två vanvårdade hundar. Zorro, våran äldsta, fick aldrig mat och fick aldrig gå ut som valp. Så när han kom hem till oss var han mager och han var fortfarande inte rumsren. Han mådde inte bra och var rädd. Nu är han den snällaste och piggaste hunden!
Buster, våran yngsta, är en amstuff-blanding. Han var spansk gatuhund. Han blev misshandlad dagligen och var säkert med i en hel del hundslagsmål. Hur jag vet det, är för att han har ett tiotal ärr på kroppen. Han blev antagligen påkörd i Spanien, och han bröt förmodligen benet. Benet fick läka av sig själv, så nu har han en missbildning på sitt ena framben. Som allt för ofta gör så ont att han knappt kan stödja på det. Buster är dock rädd för män och barn. Och förmodligen så var det mest män och yngre som slog och sparkade honom då han levde i Spanien.
Men jag älskar dom, som om de vore mina barn. Och vet ni varför? För att jag + min familj räddade dessa hundar. Vi räddade dem, och nu mår dom bra.

Tänk efter en stund till, innan ni köper en päls jacka eller en pälsmössa. Skinnskor och så vidare. Allt kommer från lidande djur, som fick dö pågrund av att ni skulle köpa den där jackan. Djur har även de, känslor. De har en hjärna och ett hjärta. Har ni någonsin tänkt på det? Djuren är smartare än vi.
Men många av dem får leva hela sitt liv i en alldeles  för liten bur, för att kläder ska göras.

Jag, Erika Fredlund, gör som många andra. Jag vägrar bära päls. Och jag vägrar acceptera att 100 tusentals djur dör varje år av olika anledningar!

Jag vet inte om det bara är jag. Men jag gråter så fort jag ser detta:


Sånt här händer med djuren, bara för att sådana som henne nedan ska få de dom vill ha!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: